En massa domare och andra härliga människor
Planen var att jag skulle byta ut ett par dagar på kontoret mot ett antal dagar ute i hallarna. Nu har inte tiden funnits för det förens nu i helgen. Jag och domarcoach Göran Engfors spenderade i stort hela söndagen i ett antal hallar och fick se och prata med 12 domare på plan, några som fanns på plats och många ledare. Värdefullt är det minsta man kan säga om en sån här dag.
 
 
09:30 var vi på plats i Skjulstahallen. Denna arena som under en tyvärr allt för kort period varit vikt helt åt innebandy i Eskilstuna. Efter säsongen så ryktas det om att gymnastiken ska ta över halva anläggningen.. Att ha en mötesplats enbart för innebandyn har varit grymt och att se föreningarna verka sida vid sida har varit kul. 
Nu skulle vi iaf få se 4 unga tjejer göra sin debut som domare i ett pojkar blå C sammandrag. Det var nervösa tjejer som snabbt hittade sina positioner på plan. Göran fick chans att komma med några råd och det är nästan uteslutande att våga blåsa. Hellre en gång för mycket.  Så kul att så många tjejer provat på dömandet i vårat distrikt och en hel del har fortsatt också.
 
Ida Stenman och Ida Ekdahl Westberg
 
Alva Ejdetjärn och Ebba Holmgren.
 
Vi bytte hall och hann titta lite på Felix och Hampus. Felix har dömt några år medans Hampus gick sin första distriktsdomarutbildning nu i höstas. Dom dömde en välspelad Pojkar Blå A mellan Torshälla-Pershagen. 
 
Felix Wernqvist och Hampus Larsson
 
Nästa stopp var Västergård Arena. Där hann vi bara se lite mer än en period av en D1 match mellan Telge-Boxholm. Just samarbetet med Östergötland i D1, D2 och DJ känns jättebra. Vi har försökt att få till det flera ggr under ett antal år men det har varit svårt att knyta ihop säcken. Vi fick se en första period i ett mycket högt tempo. Hoppas lagen tycker det är utvecklande.
 
Camilla Örnebro och Admir Brkic var domarna som dömde dammatchen.
 
Efter att ha slängt i oss lite lunch så hamnade vi i Strängnäs. Här vi fick vi se en spännande HJ mellan Strängnäs- Katrineholm. 
 
Anton Carlsson och Christian Engfors dömde juniormatchen. 
 
 
Vi återvände till Skjulsta för att avsluta med en period av Flickor Röd B mellan Torshälla-Nykvarn och 2 domare som dömt ett par säsonger trots sin unga ålder. Det är inte lätt att hitta många bra matcher åt de unga domarna som spelar själva och allt som oftast i mer än ett lag, så vi är så glada för att dom kämpar på. 
 
Ludvig Carlsson och Albin Von Carlsburg
 

Det var en värdefull dag på många sätt och vis som förtjänas att göra om ofta. Det känns som att vi ska kunna frigöra mer tid och att återigen få en plan under Storvretacupen att tillsätta domare till och kunna använda som talangläger känns skoj. Det finns många lovande unga domare hos oss nu, kan vi bara allihopa ge dom rätt möjligheter att utvecklas och trivas så kan det se mycket ljust ut inom 5-10 år.

Några iakttagelser.

  • Matchvärdsutbildningarna som kommer känns så viktiga. Att hälsa välkomna och stötta unga domare är viktigt. Ser otroligt olika ut i våra hallar.
  • Cafeterior i alla hallarna är bra. 15-15-20 tog man för kaffet.
  • Speaker på både D1 och HJ.
  • Såg 2 av våra ordföringar ute i hallarna. Skoj att dom får tid över att få se lite av den verksamhet dom leder och inte bara behöva syssla med administrativa sysslor.
  • De små målburarna som kommer till fler och fler hallar är de som ska användas.
  • Vi låter alltid klockan räkna uppåt.
  • Stil och profil på alla domarna vi såg.
  • Städad publik i alla hallar.
Till sist så slås man återigen av vilka duktiga spelare, ledare och funktionärer vi har i vårat distrikt. 

//Janis