Hur kommer hösten att se ut?

Innebandy har varit min sport sen den dagen gympaläraren kastade ut de där nya klubborna på golvet nån gång i början av 90-talet. Älskar sporten så mycket så jag sitter och jobbar på min semester. Men denna säsong har kärleken prövats. För i och med coronaviruset inser iaf jag att livet självt är viktigare än någon idrott.

Jag är glad för att regeringen, FHM och Svenska Innebandyförbundet är tydliga med direktiv att följa. Ni hittar direktiven från SIBF på hemsidan. Här.

Det stora ansvaret ligger hos föreningarna. Vi på förbundet kommer inte att agera poliser, men det känns som att det inte kommer att behövas. De personer man pratat med verkar ha full koll och vidtar de åtgärder som är nödvändiga.

Från förbundets sida ser vi till att minimera riskerna för distriktslaggsuttagningarna. Och vi minimerar tiden som man ska vara på plats så att föräldrar som skjutsar inte ska behöva vara borta längre än nödvändigt då inga föräldrar tillåts i hallen under träningarna. Sen är frågan om ett SDF-SM kommer att kunna spelas i januari, men det är för tidigt att uttala sig om.

Vi minimerar deltagarna på våra ledarutbildningar till max 15 personer. Vi delar upp vår licensutbildning på 2 dagar då det är den kurs då flest domare deltar.

Den svåra frågan är våra serier och sammandrag. Vanliga seriematcher utan publik är inga problem. Men hur många rör sig i hallen då det spelas fler matcher samma dag? Pratade med en kollega från ett annat distrikt som pratar om att ha en timme mellan matcherna för att undvika att för många samlas. Men hur blir dagarna för våra domare då? Och finns det matchtider i alla hallar då? Sammandragen är ändå den svåra frågan. Hört att nåt distrikt funderar på att spela även de som serier, men är det ens möjligt?

Jag antar(hoppas) att vi får tydliga direktiv uppifrån när vi nu närmar oss säsong. Att göra likadant i alla distrikt känns oerhört viktigt. Vi har lagt ett Tävling/Domargruppsmöte tidigt och så fort årsmötet är avklarat lär nya styrelsen få lite att jobba med.

Men jag är hoppfull. Känns som att läget stabiliseras i Sverige med pandemin.

Har 2 tips för er nu innan säsong. Det ena är innebandymagazinets sommarblogg.

Det andra är coachpodden. Den är lite mer vinklad till er som tränare/coacher. Men det är en intressant räcka gäster Johan Good från Uppland har fått ihop.

Ha en fin avslutning på sommaren.
 
/Janis