Nu hoppas vi pandemins nedgång fortsätter

Vi bestämde för ett par år sen att vi ska vara transparenta och kommunikativa mot alla verksamma i vårat distrikt. Vi skapade vårt nyhetsbrev och denna blogg. Lite självkritiskt så erkänner vi att vi inte prioriterat det på sista tiden. Ska bättra oss.

Samtidigt så är det viktigt att fatta oss kort. Vi vet att ingen orkar läsa för långa inlägg/mejl. Så vi tar det i korthet så hör ni av er till oss så svarar vi på allt vi kan.

Tävling:
Mycket osäkert kring allt. Just nu diskuteras det internt inom innebandyn om enstaka matcher för våra yngre, men även gentemot de andra idrotterna. Inte en lätt fråga. Vi vet inte alls idag om hur säsongen för våra senior och juniorlag ska slutföras. Imorgon lottar vi om enligt scenario C och sen skickar vi ut nya tider för föreningarna att boka in. Vi har återkommande teamsmöten med alla andra distrikt och SIBF där vi diskuterar olika scenarion av uppstarter och hur nya direktiv ska tolkas. Det är mycket uppskattat i dessa tider.

Utbildning:
Snart presenterar vi vår första digitala grundutbildning. Våra kursledare har gått 2 utbildningar och vi ska köra ett litet test innan för att se att tekningen sitter. Helt klart är att digitala utbildningar kan bli ett komplement till fysiska möten även efter pandemin.

Distriktslag:
Vi håller på och förhandlar med ledare för våra distriktslag för 05-årskullen. Kan vara klart för båda lagen nästa vecka. Vi börjar iaf ta in spelarnomineringar i nästa vecka. Sen står det skrivet i stjärnorna när vi kan börja med uttagningarna. Men vi ska vara klara och alerta när det öppnas upp. Vi på kansliet diskuterade hur svårt det kan bli med uppladdningen för 04-orna. Vi pratar om att frilägga helgen 2 veckor innan SM för matcher för de aktuella årskullarna så att distriktslagen kan få en ordentlig träning/matchhelg.

Föreningsutveckling:
Vi kommer inte att ligga på er föreningar mer än vad ni orkar med. Men vi hade ett bra möte med de konsulenter på RF-SISU som har innebandyföreningarna på sin agenda och pratat om vad ni kan söka för projektstöd. Vi har även planer på ett konvent i september där vi kan samla både föreningsorganisatörer, ledare och även domare för utbildningar och erfarenhetsutbyten under en lördag, eller kanske fredag-lördag.

För övrigt så har vi haft ordentligt med jobb på kansliet just nu. Mycket teamsmöten är det och vi jobbar även med lite manualer/checklistor för era ledare. Vi har nog lite intensiva arbetsdagar måndag och tisdag. Men sen bör det vara lite lugnare. Vi tycker om att höra av er. Ring gärna för att tala om hur ni har det.

 Ha en fortsatt fin söndag. Nu jobbar vi fram handbollslandslaget till vinst i VM-finalen.

Mvh.  Janis och Niclas