Äntligen var dagen kommen!

Idén om ett utvecklingskonvent kom från Västsvenska innebandyförbundet. Undertecknad hade ett bra samtal med Jaana där nere och sen drog vi i gång. Men det var för ett bra tag sen, en pandemi kom emellan, som med så mycket. Apropå det samarbetet så jobbar vi distrikt väldigt mycket med samverkan och möte efter möte mellan oss distrikt och Svenska innebandyförbundet.

 Och det var tanken med detta konvent. Att ni föreningar skulle lyssna lite på de korta föredrag som RF-SISU och Svenska Innebandyförbundet hade i olika ämnen och sen skulle ni själva vara med och diskutera och lyfta goda exempel från era verksamheter. Vi var även noga med att lägga in pauser mellan alla pass för att ni föreningar skulle få mer tid för kontaktskapande. Nu ska deltagarna själva få utvärdera dagen, men det kändes som att 7 timmar flög i väg och känslan var att så gott som alla var mer än nöjda med dagen.

Undertecknad var det verkligen. Vi på kansliet oroas mycket över den licensutveckling vi sett de senaste 5 åren, det vill säga att det startade redan innan pandemin. Hoppas gårdagen var den ny och omstart som sörmländsk innebandy behöver när det gäller ny och återrekrytering.

Tack till er föreningar som hade möjlighet att deltaga: Trosa, Strängnäs, Ekbackskyrkan, Mesta, Torshälla, Nykvarn, FBC Katrineholm och Onyx.
Vi ska utvärdera och har några idéer hur vi kan utveckla detta vidare till kommande år.

//Jan "Janis" Berg, Verksamhetsledare SöIBF

 Lite bilder från dagen