Det började så bra
Men efter helgen har det inkommit uppgifter om ledare och föräldrar som skällt på unga domare.
Den så viktiga personliga kontakten och att vara ute i verksamheten
Mycket administration blir det under veckorna. Men den andra delen med kontakten via telefon, möten eller kanske som domare är så givande. Janis har dömt sen 2000, men Niclas gick även han en distriktsdomarkurs i år även om det bara blivit 2 matcher för hans del hittills.
Men det kan vara så viktigt att döma några matcher. Dels för att få träffa många av er som man annars mest mejlar med. Men även som igår när Janis dömde 2 matcher i Malmköping och fick se 2 matcher där nivåanpassningen satt perfekt.Underbart med ledare som coachade , föräldrar som hejade och lät domarna döma. Kul även att se matchvärdar på plats.(vi är inte riktigt där med att dom finns på alla ungdomsmatcher, men snart va=))
 
Och tack för så många härliga samtal hittills på säsongen. Även om en av oss har svårt att inte svara även om klockan slagit 20:00 eller senare. Kalla det service eller löneförmån om ni så vill.
 
 
 
Idrott är inte bara vinster och förluster
Och gårdagens höjdpunkt blev nåt utan dess like. Onyx var nominerade i klassen årets värdefulla förening på Sörmlandsgalan. Det blev en nervös väntan för Fredrik Strandlund och Leif Eklund. Men vann gjorde man!
Det var 2 lätt chockade Onyxare som fick kliva upp på scen och hämta priset. Att man fått priset för sitt arbete "En tröja för alla" och det arbete man lagt ned ute i 4 utsatta områden i Nyköping och Oxelösund är ganska givet.
 
Man kan bara älska när Trosas ordförande Mikael Klasson med en härlig glimt i ögat säger åt Fredrik strax före att vinnaren skulle annonseras att det var nog första gången han hållit på Onyx.
 
Men det handlar så lite om idrott. Det är tveksamt om Onyx kommer att få en massa mer medlemmar efter detta projekt. Men för alla som var på plats vid nåt tillfälle och fick se glädjen hos barnen som kanske aldrig hållit i en innebandyklubba förut är nåt som etsat sig fast. Och det antal timmar dom lagt ned är mer än vad man nog vill räkna. Vi på kansliet har fått se Kecke och Anna komma till vår gemensamma korridor(för er som inte vet så har vi kontorsrum bredvid varandra) helt slut efter allt jobb man lagt ned. Men ändå glada och positiva. Detta erkännande lär göra de kommande årens arbete med detta projekt lättare.
 
Idrotten ger en fantastisk möjlighet för nyanlända och grupper som står lite utanför samhället att lära sig mer om hur Sverige fungerar. Därför bör dessa aktiviteter lyftas fram i ljuset lite extra.
 
Jag har tidigare skickat mycket material kring detta arbete till SIBF. Synd att dom inte har använt det som ett gott exempel, men det är inte försent.