Skarpt läge
Igår kväll satt jag och Niclas och fortsatte arbetet med att hitta domare till helgens alla matcher . Under veckan har Niclas haft kontakt med domartillsättarna i alla granndistrikten utan att det hjälpt.
Och 05;55 lämnar en domare återbud till 2 matcher i helgen.
Den tid vi lägger på tillsättning och återbud är absurt hög för tillfället . 
Vi har under hösten sett att vi har en mycket spännande återväxt som kan bära frukt inom ett par år. Men risken att vi tvingas ställa in nån match i helgen är nu överhängande.
Inget ovanligt att domarna är trötta och slitna sista helgen innan juluppehållet . Ett tråkigt beteende från publik, spelare och ledare de sista veckorna känns också än värre när man redan är sliten.
Vi ska göra allt vi kan, men ha förståelse om vi inte kan trolla.
//Janis
Sömnlös, inte utan anledning

Normalt går jag upp 05:00 för att kunna vara på plats på kansliet nån gång mellan 07:30-07:50. Men så kommer de dagar jag jobbar hemma som jag kan sova ut, som idag. 

 Vaknar 05:00 och så börjar grubbla. Just nu är vi inne i administrativa arbetsdagar. Att betala ut domararvoden från DM, speca upp detta till en lönefil till föreningarna och sen fakturera detta ihop med de dagliga mejl och samtal vi får gör att man inte får mycket tid över för planering och eftertanke.

 Jag har fantastiska samtal med så många av er som precis om oss i förbunden ser i vilket desperat behov vi är i av att fortsätta det förändringsarbete vi påbörjat sen ett antal år tillbaka. Men anledningen till att jag ligger vaken och grubblar är det motstånd vi stöter på. 

 För i dagsläget är vi knappt 400 stycken mindre licensierade spelare i Sörmland än förra året.

 Borde vara fler än jag som ligger sömnlösa över den siffran.

//Janis