Vad händer just nu?

Så kom då de nya allmänna råden från folkhälsomyndigheten i torsdags. Då blev allt tydligt och solklart? Självklart inte, det är inte normala tider och att sätta en fortfarande växande pandemi ihop med att våra äldre ska få börja träna inomhus i grupp igen och att våra yngre ska få börja spela ENSTAKA matcher känns lite som en paradox.

Mycket av vår tid på kansliet går just nu ut på att läsa och lyssna för att skapa oss en bild av hela situationen. Och då är vi ändå ödmjuka och förstår vilket arbete föreningarna har framför sig med att skapa smittskyddsäkra lösningar för träning inomhus, och utomhus med för den delen. Och när ska man dra igång? Ska man avvakta och låta jul och nyår passera då man kanske ska umgås med några fler än man bör och på så sätt undvika smitta i föreningen eller är pressen från ledare/spelare så stora så man känner sig tvingade att dra igång på studs.

Vi är tacksamma för de samtal vi haft sen i lördags. Men just nu kanske det även är dags att ringa andra föreningar om man är minsta tveksam över hur man ska starta upp inomhusträningar med max 8 spelare och undvika all närkontakt och (om man ska tro smiddskyddsläkaren på radion nyss) att undvika att bli andfådda då detta kombinerat med att vara inomhus sprider smittan mest.

Kan vi gemensamt och solidariskt hitta de bästa möjliga sätten att lösa problemen så kanske vi kan medverka till att smittan bromsar och vi kan få spela mer matcher denna säsong.

Lite (o)lustigt var att jag pratade med 2 ledare från 2 olika föreningar strax innan lunch som berättade att andra idrotter gör helt andra tolkningar av de ganska tydliga råd FHM gett. Vi inom innebandyn skulle mer än gärna dra igång projekt samsyn igen, vilket vi varit tydliga med. Men vi ska nog vara helt ärliga mot oss själva och inse att vi haft en och annan som valt att göra egna tolkningar också.

Vi distrikt har fortlöpande kontakt med varandra och SIBF. Vi kommer att komma med direktiv för uppstart av matcher som tidigast lär ske sista helgen i januari som det ser ut nu.

Tveka inte att höra av er till mig eller Niclas, eller kanske till någon annan förening. Ingen människa sitter på facit på alla frågor under denna pandemi.

Ta hand om er allihop. Vi längtar efter att få träffa er ute i hallarna igen.

 

Janis / Verksamhetsledare SöIBF