Läget just nu?

Efter den tuffa hösten så släppte allt förra veckan, och det ordentligt också. den här veckan ringer knappt telefonerna och mejlen uteblir.

 Det är så skönt att få tid till återhämtning. Och så dessa småsaker som vi kanske inte hunnit förut. Som att gå igenom våra mejlkorgar. Normalt anser jag att det inte ska behöva ta mer än 2 dagar innan vi svarar, men som hösten varit så har vi fått prioritera.

 I måndags var Stefan och Linus från Västmanlands Innebandyförbund på ett par timmars besök. Alltid så trevligt att samtala med kollegor. Vi är verkligen lika i mycket vi 2 distrikt. Lika stora, samma problem att brottas med. Synd att vi inte hinner träffar våra granndistrikt oftare.

 Annars är det DM till helgen, och nästa helg. Känns som att Telge har koll på allt vi inte har. Tyvärr är jag upptagen med annat så jag vetetusan om jag hinner vara på plats vilket är/ tråkigt. Men Niclas kommer att vara där till och från.

 Med en dryg månad kvar till distriktslags-SM så är det fokus på det. Overallerna kom igår. Jag har precis bokat mat till onsdagskvällen när vi kommer upp. Vi ska boka tider för träningar/matcher och fixa domare. Logistiken ska finslipas med busschauffören.

 På söndag ska Jonas och Andreas från Tävling/Domargruppen deltaga på tävlingskongressen i Uppsala. Inga stora frågor på agendan detta år. Några motioner om förändringar i distriktslags -SM.

 På söndag har även det etiska rådet sitt första möte. Vi har avsatt 4 timmar denna gång.

 Veckan efter ska jag och Sarah träffas för att planera matchvärdsutbildningarna och de fortsatta utbildningarna för föreningsledare.

 På tisdag ska jag och Niclas till Solna. Svenska Innebandyförbundet har sitt säte där. På förmiddagen har vi ett möte kring innebandyn vill och på eftermiddagen är det möte kring domarverksamheten. 

 Där är det trevligt att SIBF kallar till träffar. Dels har vi kanslichefer regelbundna möten. Sen har man tävlingsträffar som Niclas varit på och nu domarträffar. Vi får vår chans att säga vad vi tycker och SIBF får informera om det som händer. 

 Jag funderar på om vi inte ska hålla kvällsöppet på kansliet onsdagen den 19/12 och bjuda på glögg, kaffe och skinksmörgås. Synpunkter på det?

 

//Janis

 
Ett tack betyder mer än ett tack

Niclas och jag har diskuterat ett fenomen som breder ut sig mer och mer.

 Hur svårt många har att bekräfta ett besked, en inbjudan eller ett svar man fått via mejl. Ta till exempel när jag skickar ut en inbjudan till en utbildning med tillhörande koder. det är ytterst få som bekräftar att dom fått mejlet. Eller när man lagt ned tid på att ge svar på en knivig fråga nån har och sen inte får tillstymmelse till respons. Vi begär inte ett tack för det är vårat jobb, men att veta att personen i fråga läst mejlet piggar upp.

 
//Janis
Snällhet kan vara lika med dumhet

Service för våra föreningar är kanske prio #1 för oss på kansliet. Men vårat tillmötesgående har kanske gått aningen för långt och gjort att vi själva får problem som tar tid och kraft att lösa.

 Jag tänker på detta med att inte respektera sista datum.

 I höstas skulle vi ha alla matchtider inne innan ett visst datum. Här droppade de sista tiderna in sista veckan innan serierna startade. Ni kan tänka vad det gjorde för domartillsättningen. Och alla matchändringar som då kom sent.

 Vi hade en söndag som sista datum för anmälan till DM. Detta var sagt sen länge. När måndagen kom så lottade vi och gjorde klart spelschemat. Det inkom sen 4 -5 sena anmälningar. Vi var tvungna att riva allt vi gjort och börja om på nytt. Här ska jag ta ett annan idrott som exempel. Nu i höstas spelade dom DM . Föreningen hade missat att anmäla ett lag, titelförsvararna i sin klass. Dom fick inte efteranmäla sig, det var för sent.

 Vi har sena avhopp till våra utbildningar som vi inte har tagit betalt för. Men vi har fått betala för material och kost som vi beställt. (vi har börjat fakturera sena avhopp nu, men inte den summan som det faktiskt kostar)

 Vi har många efteranmälningar till våra utbildningar. Ett delikat problem iofs, men det är mycket lättare att kalla alla samtidigt då man har alla grejer framme för att skrapa koder. Och sen ska man beställa mer fika/mat.

 Vi har domare som inte skickar in sina protokoll trots påminnelser.

 Vi har lag som inte rapporterar resultat i matcherna i tid och inte händelserapporterar. En lördag kollade jag innan jag gick och la mig och såg att det var 6 matcher utan resultat. Jag roade mig med att gå in och kolla på Stockholm som spelar mycket fler matcher än oss en lördag, en match saknade resultat. Det är många fler än mig som vill veta hur matcher har slutat. Och att rapportera ett slutresultat tar i minut och är lätt.

 Vi får in dispensansökningar dagen efter de möten vi tar beslut.

Men jag tror att vi får skylla oss själva som låtit det gå så långt. En av våra kloka ordföranden i distriktet frågade faktiskt om vi inte bara ska säga nej. Och det är möjligt att vi nu måste börja tänka om. Så länge vi tillåter detta så lär inte reglerna respekteras.

 

//Janis