Håll i och kämpa!

Läs inte detta som en mästrande text, för det är inte avsikten. Det är information och en stilla vädjan.
Under hela pandemin så har vi människor tyckt olika, men det är inte du eller jag som sätter spelreglerna. Det är folkhälsomyndigheten ihop med smittskyddsläkare som infört de allmänna lokala råd som nu innebär att så gott som ingen innebandy bedrivs i vårt distrikt.
Den 14 september presenterades våra lokala direktiv inför seriestarterna. Den 13 oktober bad Svenska innebandyförbundet oss distrikt att meddela föreningarna och påminna dem om att på nytt kontrollera och kvalitetssäkra alla sina sammankomster enligt nuvarande riktlinjer och rekommendationavseende match, träning och cup och göra det arbetet med särskilt fokus på breddverksamheten.
Vi såg att det fungerat ypperligt på de flesta håll, men en del valde att göra egna tolkningar av direktiven.
Att det skulle vara just innebandyn som ligger till grund för de allmänna lokala  råd som infördes i torsdags är inte troligt.  Men vi kan se till att göra allt vi kan för att samhället och idrotten ska komma igång igen snart.
Läser man beslutet från folkhälsomyndigheten så står det flertalet gånger att man bör avstå. Det låter väldigt tamt. Men i fredags så deltog vi på kansliet, och flera av er, på en mycket bra föreläsning anordnad av RF-SISU Sörmland där region Sörmlands smittskyddsläkare och RF:s jurist deltog där man förtydligade vad som avses i de lokala allmänna råden. (upplagt på vår facebooksida)
Det finns ingen lagstiftning idag för att bestraffa de som inte följer råden, därav kan man inte skriva att man inte får. Men oj vad tydligt det blev under den dryga timma mötet pågick. Det var inte ens en fråga om att träna ihop med en till, träning sköter man på egen hand. Det ställdes frågor om att hitta kryphål för att få träna, det var inte aktuellt i något enda fall, förutom för de födda 05 och senare.
Vi känner att de flesta har accepterat faktum och har förståelse för den situation som har uppkommit. Vi hoppas att varje enskild individ tar sitt ansvar, för vi vill att säsongen kommer igång inom en överskådlig framtid.
Vi hade tävling/domargruppsmöte igår (digitalt såklart), det kortaste jag varit med om under mina 8 år i förbundet. Vi tror tyvärr inte att serierna startar igen den 27 november. Niclas och jag pratar varje dag om hur det kan bli, hur vi kan agera och hur vi kan planera. Men det är snudd på omöjligt när det är så osäkert på när (vägrar skriva om) vi kommer igång.
Ni får mer än gärna ringa om ni har frågor. Vi har kontinuerlig kontakt med SIBF och våra kollegor runt om i landet. Vill med det sagt tacka alla er för den hjälp och stöd vi fått i arbetet.
Ta hand om er och kämpa. Vi reder ut detta tillsammans.

Jan ”Janis” Berg Verksamhetsledare SöIBF