Vad hände i helgen egentligen?
 
Jag skulle blogga ofta då vi inte använder oss av nyhetsbrevet för information. Men arbetssituation har gjort att jag prioriterat bort bloggen för det löpande arbetet. Men undrar om vi inte ser en stor ljusning och att tempot så sakteliga börjar bli normalt. Men det har hänt mycket, och mycket positivt.
 
Vi har fått bra ruljangs på utbildningarna.Distriktslagen jobbar på och är klara med de jobbiga sista uttagningarna, jag är inte avundsjuk på det svåra arbetet. Ledare redan klara till nästa årskull vilket är första gången på länge såhär tidigt. Vi hade en mycket välbesökt och trevlig ordförandeträff. Jag har varit på kanslichefsträff i Solna vilket alltid är givande. Vi ska ha möte med alla anställda i era föreningar nästa vecka, veckan efter kommer Västmanlands kansli förbi och veckan efter det får vi besök av en delegation från Svenska Innebandyförbundet. Viktiga möten. Vi har kontinuerlig kontakt med granndistrikten för att diskutera och hjälpa varandra.
 
Vi fick till sist klart med lottning och planering i hallarna till ungdoms-DM. Det var lite frustrerande att ha gjort klart allt och sen kom det ett antal efteranmälningar som gjorde att vi var tvungna att slänga allt och börja om. En fråga som diskuterades på ordförandeträffen, hur snälla ska vi vara vid sena anmälningar? Hittills har vi varit väldigt tillmötesgående även om det skapar massor av merarbete.
 
Det etiska rådet har bildats. Första mötet är den 2 december. Mycket spännande projekt.
 
Hanna och Birgitta från styrelsen har varit på ett samsynsmöte. Här måste vi bli bättre på att informera er om vad som sägs. Vi ska jobba på det.
 
Och min känsla av de sista styrelse och tävling/domargruppsmötena är att det är högt i tak och utvecklande diskussioner.
 
Men så till helgen. Vi har haft en fantastisk start på säsongen vad beträffar det lite sämre beteende i hallarna vi kände av förra året och som var en av anledningarna till att motionen om bildandet av det etiska rådet tillkom. Vi hade till förra veckan egentligen bara fått in nån enstaka incident. Men efter denna helg så inkommer det ett antal skrivelser och utdelade matchstraff. Även nån skrivelse på nån domare som vi givetvis tar på fullaste allvar. Men hur kommer det sig att det bara smällde till? Värt att fundera på. Men vi hoppas att det var en isolerad helg och att vi studsar in på rätt spår igen.
 
Annars har både jag och Niclas hunnit döma lite matcher. Jag dömde kanske lite för mycket i helgen med 2 sammandrag och en DJ, sammanlagt 12 matcher. Men många härliga samtal blir det och bra att få koll på hur det ser ut ute i hallarna. Om det var helgen som gjorde att jag däckade i en förkylning i natt och ligger hemma låter jag dock vara osagt.
 
En sak vi inte hunnit med är att skicka ut lite lathundar och annan information. Det kommer inom en vecka. Allt tänkbart som gör det lättare för er att vara ledare. Ni får gärna ge feedback på det. Tanken är att skicka ut direkt till säsongsstart såklart, men ja, ni vet.
 
På söndag ska jag och Göran från T/D gruppen ta en dag i hallarna och kolla domare och annat. Jag ska ta bilder och skriva lite reportage, hoppas det uppskattas.
 
Till sist vill jag be om ursäkt för att jag slarvigt förkortar distriktslags-SM till SDF-SM i en del nyheter. Det är ingen självklarhet att man ska förstå förkortningen.
 
Hoppas ni alla njuter av säsongen, för som vanligt smäller det bara till och sen är den slut.
Ta hand om er.
 
//Janis