Stort tack till alla som gör det möjligt!
 
Idag är det en vecka sen distriktslags SM avslutades. Återigen ser vi våra båda Sörmländska lag prestera på högsta nivå. Att killarna tar silver för andra året på raken är mer än vad man vågas hoppas på. När kommer vårat första guld? Tjejernas 5:e plats är självklart mycket godkänt. Ska man lyckas ta sig vidare från gruppen och sen avancera så krävs oftast att man har marginalerna på sin sida. Det är sällan några distrikt har med lag som inte presterar .
 
Givetvis ska våra 6 distriktslagsledare ha ett stort tack för allt jobb man har lagt ned under det gångna året. Vi pratar om Sebastian Wahlgren, Thomas Andersson, Lovisa Frisk, Stefan Ekström, Marcus Åbom och Andreas Hansson Det krävs mycket planering och pusslande för att få ihop allt fram tills SM. Och dagarna uppe i Umeå är stressande. Det ska faras mellan hallar och matställen och hotell. Och att bara få in den obligatoriska fotograferingen i det redan tighta schemat är en utmaning.
 
Där kommer nästa viktiga person in i bilden. Våran förbundskapten Tobbe Henriksson har en mycket viktig roll redan från start men på plats i Umeå så är den erfarenhet han besitter helt nödvändig. När vi är uppe i Umeå eller kanske nere i Helsingborg har vi en stor buss som ska sköta all logistik och den planeringen är inte bara....
 
Men det är många ute i föreningarna som varit behjälpliga och som ska ha ett stort tack. Att hitta lediga tider i hallarna för uttagningar/träningar/matcher inför SM är också en stor utmaning. Det är så att spelarna i den ålder vi pratar om inte spelar i samma serie och inte i ett lag. I den bästa av världar skulle vi från förbundets sida spärra vissa dagar för matcher så att distriktslagen skulle kunna planera i lugn och ro. Men vi kan inte styra över de tävlingar som SIBF administrerar så som JAS eller USM. Vi har cuper på både våren och hösten som ställer till det och även våra egna DM helger. Det blev mer än en gång som det bokades hall för att sen avbokas och korrigeras. En av dom som fick känna på detta var Annelie Lundell från IFK Mariefred som visade på stort tålamod och samarbetsvilja då vi strulade där vid ett par tillfällen. Stort tack till Annelie och alla ni andra som var behjälpliga under säsongen.
 
Sen ska vi tacka alla föräldrar som skjutsar till och från träningar/matcher. När vi pratar om ett lag i en förening så styr ledarna oftast upp logistiken till matcher, men här funkar det såklart inte. Sen kan vi bli beroende av skjuts uppe på plats i SM också. Chauffören kan hamna i ett läge där han måste vila för att kunna köra hela hemresan hem, och då pratar vi inte om trötthet utan om lagar och förordningar. 
 
I år måste vi dessutom rikta ett stort tack till vår samarbetspartner Ee Kalkyl AB som såg till så att båda lagen kunde ha varsin sammansvetsande aktivitet . Mycket uppskattat.
 
Vill även tacka Innebandybutiken. Leveranser av overaller och annat har funkat klockrent. Även när vi på kansliet hade beställt en overall fel så var de snabba med att hjälpa oss.
 
Det finns dock ingen tid för oss på förbundet att suga allt för länge på karamellen. Vi håller på och utvärderar och lär få feedback från ledarna så som vi alltid får. Vi korrigerar i det styrdokument vi har som måste vara levande.
Vi fick en utmaning i och med att Simon slutade förra hösten. Det var Simon som skötte det mesta kring distriktslagen. Undertecknad har fått lära sig under resan och har gjort ett och annat lärande misstag.
 
I veckan går nomineringstiden för nya ledare ut och sen ska Tobbe fundera några dagar. I slutet av februari förra året kom besked huruvida vi får använda underåriga. I år hade vi rätt att använda 50 % flickor födda-02.
Den 24 februari har hela förbundet en planeringsdag där de nya ledarna förhoppningsvis kan delta.
 
Annars är just hur mycket tid på kansliet lägger på distriktslagen nåt vi diskuterar internt. I år blev det enormt mycket mer än tidigare. Framför allt på grund av att vi numera fakturerar målsman för varje spelare som deltar i verksamheten. Det tog ett bra tag att skapa alla nya kunder i fakturaprogrammet, att skicka alla fakturor och att skicka ut påminnelser. Vi har dock slutat hoppas på den 50-lapp vi ville lägga på varje licensierad spelare i distriktet som då skulle täcka alla kostnader. Föreningarna röstade ned förslaget och det respekterar vi.
 
Att distriktslagen berör vet vi. Dels märker vi det på intresset på våra inlägg på sociala medier kring SM och dels får både ledarna, förbundskaptenen och vi på kansliet synpunkter på både det ena och det andra.
 
Med det i åtanke så tackar jag än en gång för att vi har personer som vill leda och hjälpa till med vår distriktslagsverksamhet.
 
//Kanslichef Janis