Välkommen säsongen 2022-2023

Peppar peppar, ska vi få en lång härlig säsong utan restriktioner och avbrott? Det känns verkligen som det. Det behöver alla idrotter för att kunna få i gång återstartsarbetet till fullo.

SIBF har skapat ett antal paket för föreningarna att kunna söka pengar för allehanda projekt. Hoppas att man orkar göra något utöver den vanliga ”lunken”. Det kan ge energi och stor effekt. Har hört om någon förening som ska söka och hoppas fler gör det.

Vi på förbundet har sökt och beviljats stöd för bland annat Camillas anställning med FFG vilket är grymt kul. Men även pengar för coachverksamhet till domarna och möjlighet att skicka flera på en utbildning för just det ändamålet. Och ett av de 6 paket SIBF har presenterat är just nu är för att kunna ta fram och stötta unga domare.

Vi har mejlat ut allt detta till föreningarna, så får du en idé så kontakta din förening. Kolla här.

Vi kommer även denna höst ha ett utvecklingskonvent. Under ordförandekonferensen så diskuterades trygga idrottsmiljöer, konventet blir en fortsättning på detta. Men vi tar även emot förslag på andra punkter.

Annars är hösten som vanlig för oss på förbundet. Allt tungt arbete centreras till augusti-januari. Det är det sedvanliga med planering och lottning av serier. Massor av domar och ledarutbildningar. Årsmöte och ordförandekonferens. Uppstart av Fast Forward Girls. Ett stort arbete med att föra in allt till den nya spännande hemsidan som ska lanseras den 18 oktober. Planering av alla träffar/matcher för de 4 distriktslag vi har i gång mot 2 i vanliga fall. Och bokning av hotell, bussar, overaller och allt annat. Implementeringen av parainnebandyn in till oss. Och sen alla möten. Just nu genomgår alla anställda, och en del förtroendevalda, en jämställdshetsutbildning som heter Make Equal. 

Jag vill ta tillfället i akt att tacka alla ni som hjälper till med bokning av lokaler till utbildningar och distriktslagsträffar. Distriktslagsledarna som ideellt ställer upp. Kursledarna som sliter ont just nu. Och inte minst våra förtroendevalda i förbundet.

Och tack till er alla för alla trevliga samtal vi har. På den fronten har säsongen startat fantastiskt bra.  Hoppas vi får mer tid för att lyssna på era goda idéer och synpunkter på allt så fort det värsta lagt sig hos oss. Att jag sitter och jobbar ett antal timmar denna lördagsmorgon är ett bevis för hur det är.

Mycket glädjande så var hela styrelsen på plats finaldagen på junior-DM i söndags. Vi ska försöka vara synliga mer än någonsin nu när vi återigen får vistas i våra hallar.

Själv har jag som ambition att besöka alla kommuner under säsongen och nästan alla hallar. Efter att jag stängt kansliet för dagen så blir det Stiga Sports Arena och på eftermiddagen så blir det Strängnäs och Tomas Arena.

Ha en fantastisk säsong nu oavsett vad din roll är.

 

Med vänliga hälsningar,

Jan Berg Verksamhetschef.