Nu gör vi allt så bra som möjligt för vår idrott och för vårt samhälle!

Om man ska vara lite cynisk så är det så när man jobbar med idrott, utbildar sig, utbyter erfarenheter och skaffar sig betydande kunskaper så kommer du likväl att möta många personer som anser att just dom vet allt bättre än vad du gör som har det som yrke. Det är inget att vara bitter på, det bara är så och lär så förbli.

Men just i detta nu så måste vi som jobbar med idrott vara ödmjuka, för när det kommer till en pandemi som denna så har vi inga svar. Vi har inga gamla erfarenheter att lära oss av. Det vi lär oss nu kommer kommande generationer att ha nytta av, men vi hoppas väl alla att det aldrig ska hända igen.

Niclas och undertecknad har haft många samtal med er kring era arrangemang. Och det vi pratar om är hur direktiven ska tolkas. Och helt ärligt så vet vi inte vad som är rätt och fel. Men just nu är det ändå viktigt att vi sitter still i båten och gör så likvärdigt som möjligt. Vad händer om en del lag börjar köra sina egna race? Hur tänker motståndarna då? Fritt fram för oss också?

Vi hoppas på att få feedback från er ute i hallarna de kommande veckorna. Bör vi göra fler förändringar? Vi har fått in bra synpunkter angående sammandragen. Nu väljer vi att börja med att göra om alla sammandrag för att inte alla lag ska vara på, plats lång tid och vi fyller inte upp till 4 lag om något hoppar av. Men känner ni därute att det inte känns bra så får vi kanske omvärdera.

Vi har varit tydliga med att vi från förbundet inte ska agera poliser. Och för den delen får vi inte vara på plats och ämnar inte utöva något maktmissbruk och säga att vi ska in i hallarna för att kontrollera bara för att få se innebandy. Men å andra sidan så får vi ett dilemma när vi får samtal (har vi redan fått) om att lag haft publik på matcher fast vi inte tror dom sökt polistillstånd. Det är knappast den enskilda ledaren som blir ansvarig vid en polisanmälan, det är styrelsen och antagligen dess ordförande som kommer att få problem. Bör vi inte meddela styrelsen vid dessa fall?

I direktiven för arrangemangen så är det tydligt att arrangerande förening är de som har det stora ansvaret och det tunga jobbet med att se till att direktiven följs. Men helt ärligt, vi är flera som pratat om att ansvaret för att inte sprida smitta ligger hos varje enskild individ.

Vi i förbundet, i alla förbund, vill att allt ska återgå till det normala och att vi alla får åka ut i hallarna och se vår älskade innebandy på plats. Men många av oss är också rädda för att smittan ska spridas än mer och att vår regering gör som Storbritanniens och stänger ned all inomhusidrott. Jag är dock hoppfull efter alla fina samtal med er och är säker på att vi tar vårt ansvar.

Vi hoppas många väljer att sända matcherna via olika plattformar. Att liverapportera alla matcher från röd serie och uppåt är också en bra service för alla supportrar.

Lycka till med allt som denna speciella säsong bär med sig och må hälsan vara med er alla.

//Jan ”Janis” Berg Verksamhetsledare SöIBF