Klart vi inte ska använda en svart pensel
Man får ha förståelse om en del som är med på ordförandekonferenser och andra träffar ibland får känslan att vi målar upp en svart bild över tillståndet för innebandyn i vårat distrikt. Men inget kan vara mer felaktigt.
 
Niclas och jag satt och spånade lite för några veckor sen. Dels över de förändringar vi succesivt gjort sen det omtumlande årsmötet i Malmköping som resulterade i en mycket minmerad styrelse, en domarkommitte med 2 personer, en obefintlig tävlingskommitte och ett underbemmannat kansli. Jag skulle kunna räkna upp alla förändringar som skett, och som är nödvändiga för att möta de nya utmaningar idrotten i stort ställts inför, men vi skippar det.
 
Vi konstaterar  istället att alla förändringsarbeten kräver "blod, svett och tårar". Motståndet till allt som är nytt finns hos allt för många rotat. Och sitter man inte på de fakta som vi i förbundet gör så kanske man anser att det bara är att köra på. Och jag garanterar att alla de som är verksamma i förbundet, oavsett om det är anställda eller förtroendevalda, har ambitioner att förändra och förbättra. Ingen "sitter av sin tid". Och det innebär att vi sitter inte nöjda och säger hur bra allt fungerar utan vi vill hela tiden hitta nya vägar och vill utveckla Sörmländsk innebandy.
 
Men jag vill poängtera 2 saker. För det första har jag och Niclas beslutat att vi måste dra ned på förändringsarbetet ett tag. Visst kommer det att bli lite nytt inför nästa säsong. Men annars känner vi att alla de förändringar vi gjort måste utvärderas och vi ska försöka rätta till det som inte blivit helt bra. Och vi vill fortsätta göra det lätt att vara ledare. Att  fortsätta skapa lättlästa manualer än en sak. Att få vara med på ledarträffar och svara på frågor är nåt annat.
 
Men den andra saken jag vill ta upp och som var anledningen till denna blogg är att vi känner oss stolta över vårat (förhållandevis) lilla distrikt. Det finns så mycket positivt. Sportsligt har vi flera lag i förbundsserierna. Och på högsta nivå dessutom. Vi har flera lag som går till slutspel i JAS. Grymma resultat i distriktslags SM. Fina prestationer i cuper från flera föreningar. Fina arrangemang och fantastiska publiksiffror. Väl utbildade ledare. Nästan alla har genomgått SIU grundutbildning. Ekonomiskt stabila föreningar. En bättre kommunikation än på länge. Både mellan föreningar. Föreningar-oss på förbundet. Förbundet-andra förbund och SIBF. Ett väl fungerande samarbete med Sörmlandsidrotten.(både för oss i förbundet och för föreningarna) Välbesökta ordförandekonferenser och årsmötet. (bevis på god demokrati) Vi har hela 7 förbundsdomare från distriktet och i övrigt en stabil domarkår. 
 
Sug åt er allihopa som är verksamma inom den Sörmländska innebandyn. Även om vi kommer att fortsätta "gnälla" lite på det som inte fungerar så ska ni veta vilket bra jobb ni gör.
 
//Janis