Den ljusnande framtid är vår

Våren är på väg, pandemin håller på att släppa sitt grepp om oss. Dagarna blir längre och vi ser ut att äntligen kunna få genomföra en hel säsong igen.

Och än mer glädjande för oss inom sörmländsk innebandy, vi har efter 5 säsonger med vikande licenssiffror vänt trenden. 5 plus känns som så mycket mer.

Jag ämnar inte blogga på ett bra tag igen. Det är för få som läser så det är inte berättigat att lägga arbetstid på det. Och som det ser ut nu så kan denna vår bli mer arbetsam än vad våren egentligen är. Hösten är vår värsta tid på kansliet, vi brukar använda våren till att slicka våra sår. Lite av det som händer framöver följer här.

·        Ni har börjat vilja gå stegutbildningarna, fasiken vad kul! Ska förlägga några nu och några i höst.

·        Vi ska snart sjösätta vårt största projekt under mina 10 år i förbundet, kommer ta mycket tid och kraft fram till sommaren.

·        Vår partner innebandybutiken byter ägare och vårt kontrakt går ut. Innan sommaren är här ska vi välja vilka vi ska samarbeta med de kommande åren.

·        Vi ska ha in en tävlingskonferens (5 april är det planerat till) En ordförandekonferens också (inte klart med datum) Viktigt att ni föreningar får säga ert när vi planerar för nästa säsong.

·        Svenska Innebandyförbundet har valt att förlägga SDF-SM under höstlovet. Alla distrikt som yttrat sig i frågan vill att det spelas i maj. Det finns så många anledningar att inte spela det i höst och de anledningar som presenteras är inte trovärdiga. Nu hoppas många av oss att man ödmjukt pudlar och lägger detta i maj. I sådant fall ska vi i gång igen. Med samma trupper?

·        Inom kort så kommer vi att lägga upp en planering från nu och fram till seriestart. Håller på och planerar datum för höstens domarkurser.

·        När och var ska DM spelas för senior och junior?

·        Det har varit en stökig säsong i hallarna med en rejäl återgång till det som var för 8-9 år sen med matchstraff och dåligt beteende mot våra domare. Vi i förbundet ville att vi gemensamt skulle ta ansvar för trygga idrottsmiljöer när motionen om att ta in registerutdrag på våra domare inkom. Men det ville inte ni föreningar utan röstade igenom motionen som den var. Det var inte bittert menat, vi har inget emot att ta in registerutdragen alls.

·        Från och med denna helg och några helger framöver kommer förbundet vara ute i hallarna. Idag kommer jag och Göran från tävling/domargruppen vara i Hedeby, Västergård och Furuborg. Mattias Lönnborg ska försöka ta sig till Västergård också. Kommande helger hoppas jag alla i styrelsen, tävling/domargruppen och kansliet visar upp sig. Och Arne Brattehag som ska hjälpa till med domarcoachning vilket kommer bli bra. Passa på att snacka med oss. Vi lyssnar på er alla. (vilket såklart inte är likställt med att alla får sina önskningar uppfyllda)

Nu måste jag slänga i mig lite frukost och åka iväg. Blir en 10-12 timmars roadtrip idag. Ska bli så härligt att få se innebandy och träffa många av er.

Ta hand om er vänner.

Med vänlig hälsning,

//Jan Berg Verksamhetsledare SöIBF