Vågar man jinxa?
Inser när jag sätter mig och skriver denna blogg att det är på dagen exakt 1 år sen sista inlägget. Det var inte avsikten med att starta bloggen. Syftet har hela tiden varit att informera om vad vi gör, vi ska vara öppna med det, och göra det regelbundet. Vi hoppas jag får mer tid under hösten.
 
Men iaf, apropå rubriken, så har den nya säsongen startat bra. Våra båda DM flöt på bra och vi är tacksamma för att Nykvarn tog arrangörskapet och gjorde det bra.(ni är många föreningar som är mycket duktiga på att arrangera cuper)
 
Vi har genomfört 3 grundutbildningar med totalt 60 deltagare och nu i helgen genomförs 2 stegutbildningar. Nästa vecka planerar vi in fler utbildningar så de ledare som inte har giltig ledarlicens kan anmäla sig direkt. Bra jobbat ledare/föreningar.
 
Vi i förbundet diskuterar väldigt mycket hur vi ska nå målen i Svensk Innebandy vill, vi vill verkligen få fler spelare och domare i vårat distrikt. Vi känner att vår satsning med att anställa Camilla för skolsamverkan och även med sidoprojektet innebandyns dag slagit väldigt väl ut. Vi diskuterade detta med nyrekrytering på ordförandekonferensen och kommer fortsätta fokusera på det. Men det är ni föreningar som gör jobbet och Camilla blir inte kvar i all evighet hos oss, då hoppas vi att ni föreningar tar stafettpinnen och kör vidare på egen hand.. Vi har fått ta del av ett mycket intressant projekt som katrineholms IBF håller på att starta upp och hoppas få återkomma med hur det går.
 
Igår avslutades årets distriktsdomare 1-utbildning. Hela 10 nya domare deltog. Det låter inte mycket, men sett till de senaste åren är det mycket bra. Vi har som vanligt ett avhopp med domare så detta kommer extremt passande. Låt oss hjälpa till med att ta hand om dom nu.
 
Vi har dessutom valt att gå med i 2 projekt som SIBF sitter på. Dels deltaga i arbetsgruppen utbildning för parainnebandyns implementering, dels ett mycket intressant projekt kring en gemensam trygghetspolicy för svensk innebandy.
 
Vi fortsätter diskutera med granndistrikten om samarbeten på flera olika sätt.
 
Förbundsserierna har startat upp och vi smygstartade igår med en flickor Röd A.
 
Vill verkligen önska er alla en härlig säsong. Vi alla 3 på kansliet ser fram emot trevliga samtal och möten med er.
 
//Jan "Janis" Berg
Verksamhetschef SöIBF